Wszystko zaczęło się od krówki…
W 1993 roku Grzegorz Dobosz, szukając idealnego smaku tradycyjnej polskiej krówki, otworzył swoją pierwszą linię produkcyjną. Działalność postanowił prowadzić w rodzinnej Trzebieży - urokliwej miejscowości położonej nad Zalewem Szczecińskim - i markować ją własnym nazwiskiem, gwarantując najwyższą jakość wszystkich składników i procesu wytwarzania mleczno-śmietankowych ciągutek.
Cukierki, praliny, czekoladki
Chęć dzielenia się drobnymi słodkimi przyjemnościami, pasja do odkrywania nowych smaków oraz umiejętność zjednywania zaangażowanych pracowników i certyfikowanych dostawców z najdalszych zakątków świata sprawiły, że Grzegorz Dobosz szybko rozwinął firmę. Z czasem dołączył do niego syn Daniel, a niewielki zakład przemienił się w sporą fabrykę. Asortyment powiększył się o kilkanaście nowych produktów, m.in.: Toffi, Mleczka, Galaretki, Trufle, Draże.
Śliwka, Jogofrutki i… Krówka w czekoladzie!
Dzisiaj Dobosz to ponad 30 rodzajów wyśmienitych słodyczy opartych na starannie opracowanych recepturach i wykonanych ze składników najwyższej jakości - bez sztucznych konserwantów i barwników. Bazą Śliwki w czekoladzie są wyselekcjonowane owoce dojrzewające na największej plantacji w słonecznej Kalifornii, prowadzonej od siedmiu pokoleń, a Jogofrutków - liofilizowane maliny i truskawki. Wszystkie produkty wytwarzane są zgodnie z systemami: BRC oraz HACCP.