Słodka tradycja smaku

Wszystko zaczęło się od krówki…

W 1993 roku Grzegorz Dobosz, szukając idealnego smaku tradycyjnej polskiej krówki, otworzył swoją pierwszą linię produkcyjną. Działalność postanowił prowadzić w rodzinnej Trzebieży - urokliwej miejscowości położonej nad Zalewem Szczecińskim - i markować ją własnym nazwiskiem, gwarantując najwyższą jakość wszystkich składników i procesu wytwarzania mleczno-śmietankowych ciągutek.

Cukierki, praliny, czekoladki

Chęć dzielenia się drobnymi słodkimi przyjemnościami, pasja do odkrywania nowych smaków i aromatów oraz umiejętność zjednywania zaangażowanych pracowników i certyfikowanych dostawców z najdalszych zakątków świata sprawiły, że Grzegorz Dobosz szybko rozwinął firmę. Z czasem dołączył do niego syn Daniel, a niewielki zakład przemienił się w potężną fabrykę. Asortyment powiększył się o kilkanaście nowych produktów, m.in: Toffi, Mleczka, Pianki, Galaretki, Trufle i Draże.

Śliwka, Jogofrutki i… Krówka w czekoladzie!

Dzisiaj Dobosz to ponad 30 rodzajów wyśmienitych słodyczy opartych na starannie opracowanych recepturach i wykonanych ze składników najwyższej jakości - bez sztucznych konserwantów, barwionych tylko naturalnymi sokami. Bazą Śliwki w czekoladzie są wyselekcjonowane owoce dojrzewające na niewielkiej plantacji w słonecznej Kalifornii, Jogofrutków - liofilizowane maliny i truskawki, a Krówka ze świeżej śmietanki zyskała zupełnie nowy smak, dzięki mlecznej czekoladzie.

25
lat doświadczeń
1994
Grzegorz Dobosz uruchamia pierwszą linię produkcyjną Krówki
2002
zakład w Trzebieży przechodzi rozbudowę i rozpoczyna produkcję nowych słodyczy
2003
Dobosz zostaje wyróżniony I Nagrodą - Złotą Podkową
2005
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi honoruje Dobosza odznaczeniem
2011
Dobosz otrzymuje nagrodę “Perła Biznesu”